Akademia małego odkrywcy zaprasza
18.03
Za miesiąc Wielkanoc, czyli czas, gdy na naszych stołach będą królowały potrawy z jaj. Ten element świątecznego menu będzie tematem kolejnego spotkania z cyklu „Akademia małego odkrywcy”, które odbędzie się 18 marca w naszej galerii handlowej. Mali uczestnicy poznają ciekawostki fizyczne i chemiczne dotyczące jaj i wody.
W trakcie spotkania pt. „Fenomen jajka i wody” nie zabraknie ciekawych doświadczeń, które pokażą zaskakujące właściwości dobrze znanym wszystkim produktów. Wspólnie z instruktorami dzieci dowiedzą się, jak odróżnić surowe jajko od tego ugotowanego, czy jajko jest wytrzymałe i można na nim stanąć i co łączy je z łyżwiarstwem. Uczestnicy poznają również wiele zaskakujących właściwości wody i dowiedzą się na przykład, jak drzewa dostarczają wodę do najwyższej gałązki oraz czy woda może posłużyć za klej. Nie zabraknie dobrej zabawy i solidnej dawki nauki!
Na spragnionych wiedzy czekają kolejne spotkania z cyklu „Akademia małego odkrywcy”:
- 15 kwietnia „Zostań ekobohaterem”
- 20 maja „Wytwórnia kolorów”
- 17 czerwca „Mały detektyw”
Zapraszamy do odkrywania fascynującego świata nauki!